Képolvasók Fotóklub I. Fotópályázat - Így telt a nyaram - lezárult

Katalógus: Link


Eltelt a nyár, beköszöntött az ősz...

Mindenki máshogy tölti a nyarát, valaki a nyaralásra koncentrál, valaki átdolgozza a három hónapot. Valaki inkább otthon pihen, valaki egzotikus helyeket látogat meg. Kellemes nyári program ugyanúgy az úszás és túrázás, mint egy kertészkedés vagy játszótér. Egyetlen ami közös: hogy mindenki számára jelent valamit a nyári időszak.

A mostani fotópályázatunkkal szeretnénk mélyebb betekintést nyerni pályázó fotósaink életébe, miként élték át, milyen élményekkel gazdagodtak az elmúlt nyár során.

Nem számít, hogy szobában hímzés, gyerekekkel közös játék a hátsó kertben, földműves munka a krumpliföldön, vagy akár egy nyaralás Thaiföldön, ami meghatározó volt a nyáron, szeretnénk kreatív fotográfiai munkákban viszontlátni.

Az Utazás (Travel) témában bár kizárólag utazás témakörben várunk pályamunkákat, ez lehet a szomszéd falu, a világ túlsó vége, vagy akár saját település jellegzetességei, utazásra sarkalló érdekességek kiemelése, ami kifejező az adott helyszínről, országról, kultúráról. Emiatt ebben a témában kizárólag hiteles fotókat várunk, amely nem esett át Photoshop és egyéb manipuláción, ami a kép tartalmát jelentősen befolyásolná.

A nyitott témákba színes és monokróm alkotásokat várunk, amely teljesen kötetlen alkotás a nyári időtöltés keretén belül. Itt nem csak a fantázia, de a kreatív fotószerkesztési munkák is elfogadottak, ameddig a kép teljes mértékben saját szellemi értéket képvisel.

Adatkezelési nyilatkozat megtekinthető itt.

A beküldött fotókról minden esetben adunk egyéni szöveges visszajelzést. Ezzel szeretnénk egyedivé, különlegessé tenni a pályázatunkat.Pályázat időtartama:

Beküldési határidő: 2022.11.20 vasárnap nap vége (23:59) (GMT +1)

Eredményhirdetés: 2022.11.30 szerda

Oklevél kiküldése: 60 naptári napon belül


Kategóriák:

  • Nyitott téma, színes
  • Nyitott téma, monokróm
  • Utazás

Minden kategóriában maximum 4 kép tölthető fel!


Kép formátum követelmények:

  • Minimum 1920 x 1080 pixel méret
  • Maximum 5 MB
  • .jpg vagy .jpeg fájl kiterjesztés
  • EXIF adatokat tartalmazza
  • Vízjel használata tilos
  • Fájlnév a kép címe legyen
  • A szerzô neve semmilyen formában ne legyen feltüntetve


Pályázati feltételek


Egy alkotás csak egy változatban és csak egy kategóriában adható be. A beküldött fotók tartalmi és teljes jogi felelőssége a pályázót terheli. A pályázónak rendelkeznie kell a képen látható személyek engedélyével.

Amennyiben a képen fiatalkorú személy(ek) szerepel(nek), a szülő / gondviselő engedélye szükséges. A pályázók alkotásaik beküldésével nyilatkoznak arról, hogy rendelkeznek a szükséges engedéllyel.


Pályázni kizárólag olyan fotókkal lehet, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője a pályázó, továbbá nem sértik harmadik személyek személyhez fűződő jogait.

Amennyiben a beadott fotók mégis megsértik más személyek szerzői vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében a pályázó teljes jogi felelősséggel tartozik és köteles a KFE-t mindennemű jogi igény érvényesítése alól mentesíteni.

Amennyiben a szerző alkotásai nem felelnek meg a pályázati kiírásnak, úgy nem kerülnek zsűrizésre, a pályázati díjat nem téríti vissza a KFE a pályázónak.

A fotók a KFE által a jövőben szervezett pályázatok és a kiállítás népszerűsítése érdekében térítés nélkül megjelenítésre kerülhetnek mind nyomtatott dokumentumokban, sajtóban, könyvekben, mind az egyéb médiákban (internet, televízió, stb…) a szerző nevének feltüntetése mellett. A fotók ettől

eltérő célokra való felhasználására a kiíró csak a pályázóval kötendő külön szerződés alapján jogosult.

A képek a zsűri elé csak a nevezési díj befizetése után kerülhetnek.

A zsűrizés egykörös. A pontszámok (1-10 pont adható), illetve azok egyezősége esetén a zsűri dönti el az első, második és harmadik helyet.

Amennyiben a pályázat kiírója meggyőződik arról, hogy olyan kép került nevezésre, amely a jelen kiírásban felsorolt szabályok bármelyikét megszegi, az érintett képet a pályázó értesítése nélkül kizárja a pályázatból.


Pályázat díja:

A Képolvasók Fotóklub tagjainak díjmentes.

Nem klubtagok részére: 1000 Ft


Zsűri:

Díjazás:

Minden kategória első három helyezett pályamunkáit oklevéllel díjazzuk.

Ezen felül minden kép, ami eléri az elfogadáshoz szükséges minimális pontszámot, egy online galériában megosztásra kerül a weboldalon és a közösségi felületünkön.

Minden pályamunka elért pontszáma egy szakmai szöveges visszajelzéssel egyben kerül megosztásra a pályázók számára regisztrált e-mail címre elküldve. (Minden pályázó kizárólag a saját munkáiról kapja meg az értékelést.)


Pályázat lezárult


Pályázók

PályázóFotóklubDíj beérkezett
Fóth Miklós
-Igen
Vida Roland
-Nem
Dr. Bajusz HubaKépolvasókIgen
Wilhelem LászlóKépolvasókIgen
Bartal ZsuzsaKépolvasók Igen
Csontos MáriaKépolvasókIgen
Pálfi AnnaKépolvasókIgen
Csótai KatalinKépolvasókIgen
Kovács Judit
-Igen
Csizmadia Tamás
Képolvasók
Igen
Mátéfi Dalma
Képolvasók
Igen
Ludván Bálint
Képolvasók
Igen
Csongrádi Eszter
Képolvasók
Igen
Pusztai Péter
Képolvasók
Igen

Eredmények

Rövidítések:

Gold: Képolvasók Gold

Silver: Képolvasók Silver

Diploma: Képolvasók Diploma

Ribbon: Képolvasók Ribbon

HM: Honorable Mention (Zsűritag egyéni szavazatainál az első három helyezett, amennyiben nem ért el egyéb díjazást)

A: Acceptance (Elfogadás)

A zsűri sorrendet állított, és ezek összege adja ki a pontokat, tehát az alacsonyabb pontszám a jobb helyezés.