Kelényiné Vitéz Zsanett

1983-ban születtem Budapesten. Kiskoromban a belváros szívében laktunk, ott szívtam magamba a kirakatok neonfényeinek varázsát, a tömeg lüktetésének kavargó zsibongását, a városi élet pulzálását.

A nyarakat főként vidéken töltöttem az Alföldön és a Balaton felvidéken. A nagyváros és a vidék kontrasztja már akkor magával ragadott. Imádom a természetet, szeretek szabad ég alatt csillagokat fürkészni, a növényeken bogarak után kutatni. Lenyűgöz a síkságok tisztasága, hívogatnak az erdők titkai.

Általános iskolás alsós koromban betekintést nyerhettem egy fotólabor működésébe. Egy általam készített fotó életre hívása örök élményként maradt meg bennem, ahogy a sötétben a titkot vártam felsejleni, az maga volt számomra a varázslat.

Sokkal később, felnőtt koromban volt lehetőségem elkezdeni a fotózással foglalkozni.

2019-ben egy Nikon D3300 géppel a kezemben látogattam el a Füvészkertbe, és vesztem bele végleg ebbe a világba, amiben szeretnék örökké benne maradni, hogy tovább fejlesztve a technikai tudásomat is, kifejezésre kerülhessenek saját gondolataim, érzéseim, amik aztán a fotóimon keresztül megérinthetnek másokat is.