3 min read
17 Feb
17Feb

Fotópapírok

Egy érdekesség: Mai napig léteznek fotópapírok hívásra - ezek UV-megvilágításos technikával egy digitális folyamat során készülnek. Emellett természetesen magas-minőségű fotónyomtatás is lehetséges a megfelelő nyomdai cégeknél.
Fotópapírokat illetően Fujifilm cég szállítja manapság a legtöbb és legkiemelkedőbb minőségű termékeket.

Fényes: A Fujifilm Crystal Archive DPII Digital Professional Paper (250 g/m2) egy speciális papír vastagabb hátlappal és nagy szilárdsággal, amelyet kifejezetten fotónyomatokhoz fejlesztettek ki.
Az ezüsthalogenid papír kiváló színvisszaadást és magas D-max értéket kínál a mély, gazdag feketék és tiszta, éles betűtípusok érdekében, függetlenül attól, hogy milyen formátumban rendeli meg fotóit.

Matt: A Fuji Crystal Archive DP II (234 g/m2) fotópapír matt felülete természetes és nemes kifejezőképességet kölcsönöz motívumának, szinte mentes a nem kívánt tükröződésektől és ujjlenyomatoktól.
Ennek a fotópapírnak a színtartóssága rendkívül magas képstabilitású, hosszú élettartamú fotónyomatokat és tiszta, nem sárguló fehér tónusokat biztosít. Ideális professzionális alkalmazásokhoz.

Selyem-raszter: A finom selyemrácsos felületű klasszikus fotópapír (232 g/m2) egyedi tapintást biztosít, és elsősorban applikációs, portré- és esküvői fotózáshoz, de iskolai és óvodai fotózáshoz is használható.
Az intenzív színspektrum természetes árnyékrészleteket és kiváló témareprodukciót biztosít.
A finom selyemszita felület véd a nem kívánt sokszorosítás ellen, és lehetetlenné teszi a kielégítő szkennelési eredmények elérését.

Fine Art papírok

A Fine Art papírok a professzionális alkotások és fotóművészeti önkifejezéshez egyaránt kedvelt kategória. Ezek nem csak színben és kontrasztban gazdag fotópapírok, de vastagságuk, tapintásuk, anyaghasználatuk mind prémium hatást adnak, ezenfelül hosszú élettartamra vannak tervezve.
A Fine Art papírok kiemelkedő gyártója a Hahnemühle német papíripar, néhány példát felsorolnék alább...

Baryta (325 g/m2): Újabb képzőművészeti papír a Hahnemühle-től. Magas színsűrűsége, képélessége és gazdag szürke árnyalatai miatt különösen alkalmas fekete-fehér fényképek készítésére. Magas fényű felületével tökéletes fényes-alternatívája a matt PhotoRag® papírnak. Anyaga 100% cellulóz.

PhotoRag (308 g/m2): A papír 100% pamut felülete extra matt és mindenekelőtt puha karaktert kölcsönöz. Az eredmény rendkívül éles, a részletek pedig hihetetlenül precízen jelennek meg.
A nyomás lenyűgöző képmélységeket és hihetetlen élénkséget hoz létre.
Ennek az egyedülálló 308 g/m²-es papírnak a felület finom szerkezete és tapintása különösen alkalmas műreprodukciókhoz és fekete-fehér fényképekhez.

Museum Etching (350 g/m2): A Museum Etching egy természetes fehér pamut (100%) művészi papír, speciálisan képzőművészeti nyomatokhoz optimalizált tintasugaras bevonattal. A tiszta pamut alappal kombinálva az eredmény csodálatosan puha tapintású és művészi benyomást kelt.


Fali dekor képek

Fali dekoráció és galéria kiállításokhoz egyaránt javasoltak a keret nélküli kép készítések. Ezeknek számos különböző variációja létezik, néhányat említenék itt...

Habkarton kasírozás: A legújabb generációs UV közvetlen nyomtatás 7 színnel, köztük világos színekkel, lenyűgöző színintenzitást garantál a legmagasabb felbontás mellett. Még az azonos színű nagy területek is abszolút gazdag színekben és finomságokban tündökölnek nagy felbontásban a legapróbb részletekig. UV közvetlen nyomtatási eljárásunk különösen fényálló, színtartó és még vízálló is. Link

Alumínium préselés: A legújabb generációs UV közvetlen nyomtatás 7 színnel, köztük világos színekkel (hagyományosan csak 4 szín) lenyűgöző színintenzitást biztosít a legmagasabb felbontással és maximális élességgel. A matt felületen még az azonos színű nagy területek is abszolút gazdag színekben és finomságokban ragyognak, nagy felbontásban a legapróbb részletekig megjeleníthetők. Link

Akrilüveg: Érjen el hihetetlen fényerőt és egyedülálló mélységi hatást. Az Ön képei az akrilüveg felülettel kiválóan működnek, legyen szó lélegzetelállító tájképekről vagy egyedi építészeti felvételekről. Link

Vászon rámára feszítve: A natúr, finom vászonszerkezetű fotóvászon nemes és egyben stílusos megjelenéssel győz meg galéria minőségben. A legnagyobb felbontás és a maximális minőség lenyűgöző színvilágot és borotvaéles motívumokat biztosít.
A nyomtatott anyagot gondosan kézzel feszítik ki egy erős valódi fa hordágykeretre, és rögzítik a hátuljára. A vászon ezért azonnal felakasztható külön keret nélkül. Csak két csavarra vagy szögre van szüksége a falba, amelyre közvetlenül felakasztja a fakeretet.
A vászon pamut anyaga sok festéket elnyelve mély színeket és tartósságot kölcsönöz, míg a polyester tartalma intenzívebb színhatást ad képeinek. Link

Hasznos linkek

Comments
* The email will not be published on the website.